perjantai 26. lokakuuta 2012

Wikikirjan pääluvut luotu

Aika vähän tuli kommentteja wikikirjamme rakenteen osalta (1 kpl :), mutta jotta kirjoitushomma saadaan alkuun, rohkenin nyt nimetä ja luoda pääluvut/pääsivut Wikikirjastoon. Ne ovat siis:

1. Johdanto
2. Virtuaalimaailmat
3. Lisätty todellisuus
4. Virtuaalimaailmojen ja lisätyn todellisuuden tulevaisuus
5. Sanasto
6. Kirjallisuutta

Sivupohjilla on jotain perustekstiä sen pohjalta, mitä olemme tähän asti jutelleet sisällöistä. Niitä voi ja saa erittäin mielellään käydä jo muokkaamaan! Kuten mainittu, kunkin pääluvun/-sivun alle tulevia alilukuja voi vapaasti nimetä uudelleen niin kauan kun ne ovat samalla pääsivulla. Kun kirja etenee ja tekstimassaa alkaa olla riittämiin, sekä käsitys alilukujen rakenteesta alkaa olla muotoutunut, eritellään sitten osa aliluvuista omille alisivuilleen. Toistaiseksi kuitenkin pysytellään noilla pääsivuilla.

Ja kuten mainittu - käyttäkää jokaiselta sivulta löytyvää Keskustelu-sivua toisille kirjoittajille viestimiseen. Tämä helpottaa itse tekstin ja sivujen sisällön suunnittelun pysymistä erillään toisistaan. Alkakaa vain rohkeasti muokkaamaan keskustelusivuja, silloinkin, kun keskustelusivua ei ole jollekin sivulle vielä luotu, eli Keskustelu-linkkiteksti on punainen ja sitä klikattaessa avautuvalla sivulla lukee: "Luodaan sivua Keskustelu:Viisautta virtuaalimaailmoihin ja lisättyyn todellisuuteen. Linkki toi sivulle, jota ei vielä ole. Voit luoda sivun kirjoittamalla alla olevaan kenttään (katso ohjesivulta lisätietoja). Jos et halua luoda sivua, käytä selaimen paluutoimintoa." Lisätkää keskustelu-sivulle kirjoittamanne viestin jälkeen oma allekirjoituksenne, eli joko tekstikentän yläpuolella olevasta graafisen tekstimuotoiluvalikon toiminnosta jossa on sininen kynä, tai sitten kirjoittamalla viestinne jälkeen

--~~~~

Loin myös sisällysluettelon kullekin kirjan sivulle, lisäsin lähdeluettelon generoivan tagin jokaisen sivun loppuun (eli jos teette lähdeviitteitä, merkitkää lähdeviitteet tekstin oikeaan kohtaan tätä ohjetta apuna käyttäen - sivun lopussa oleva koodi osaa sen jälkeen automaattisesti lisätä lähteen  luetteloon eli sitä rimpsua

{{viitteet|fontti|sarakkeet}}

ei tarvitse enää sivuille lisätä mikä on tuossa ohjeessakin mainitu.

Koostan jossain vaiheessa ehtiessäni sisällysluettelon tekemisestä ohjeen jos jotakuta kiinnostaa, ja voin lyhyesti vaikka kertoa seuraavassa verkkopalaverissa miten homma tehdään.

Seuraava verkkopalaveri on tulossa siis marraskuun puolivälissä - aikataulutan sen marraskuun alussa Doodlella. Sillä välin toivottelen kirjoitusintoa!

1 kommentti:

  1. Kiitokset selkeistä ohjeista!
    Aion vavisuttaa kirjoitusrimaa ja ylittää sen jollakin tavoin tällä viikolla :)

    VastaaPoista