maanantai 17. joulukuuta 2012

12.12.12 verkkopalaverin muistio

Joulukuun verkkotyöskentelysessio aloitettiin 12.12. Tarmo Toikkasen alustuksella aiheesta Virtuaalimaailmojen ja lisätyn todellisuuden tekijänoikeusasiat. Olimme ennalta laittaneet Tarmolle jo muutamia kysymyksiä aiheeseen liittyen, ja Tarmo oli rakentanut esityksensä kysymystemme pohjalta. Heti alussa Tarmo totesi, että osa asioista on sellaisia, että niihin ei löydy suoraa vastausta, vaan täytyy soveltaa tekijänoikeuslakeja. Esiin nousseita asioita olivat mm. virtuaalimaailmoissa otetut kuvat rakennuksista ym. - ovatko ne teoksia, vai sovelletaanko virtuaalimaailmoissa julkisella paikalla kuvaamisen periaatteita? Lisätyn todellisuuden sovellusten osalta esiin nousivat pitkälti myös kuvat - esimerkiksi niiden käyttäminen augmentointien referenssikuvina. Tarmon koko alustuksen voi katsoa tallenteena (kesto n. 1 h 4 min). Alustuksen slidet löytyvät täältä - vaikka ne kytkeytyvätkin vahvasti tuohon videoituun alustukseen. Sekä video että slidet ovat käytettävissä CC-by-SA-lisenssiehtojen mukaisesti.

Tarmon alustuksen jälkeen siirryimme lähes suoraan kirjoituspuuhiin, eli jatkoimme wikikirjan työstämistä.

Ensi vuoden verkkotapaamisia järjestetään tammi- ja helmikuussa normaalisti yksi per kuukausi, maaliskuussa mahdollisesti useamminkin, kun kirjan saattaminen "valmiiksi" ITK-päiville mennessä on tavoitteena. Tammi- ja helmikuun verkkotapaamisiin on tarkoitus saada myös alustajia wikikirjamme aihepiirin tiimoilta. Lisätietoa tulevista alustuksista heti kun saamme vahvistuksen mahdollisilta alustajilta :)

Oikein hyvää jouluaikaa kaikille wikikirjan kirjoittajille Zapparin AR-joulukalenterin myötä, johon voi tutustua seuraavan videon kautta:

Magical Advent Calendar! from Zappar on Vimeo.

Jouluun on viikon verran aikaa, joten vielä 7 luukkua on avaamatta kalenterissa :) Tarkemmat ohjeet Zapparin sovelluksen käyttöön työblogissani.

Jouluterveisin,
Joanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti